Jag har börjat spela Country!

Tro det eller ej, men efter vi lade ner Citizen Kane så skickade jag ut ett par trevare om det var något band i min omgivning som behövde en bassist och jag fick napp! Så numer kan jag alltså på mitt CV skriva att jag är country-bassist. :) Bandet heter Ben Carbine & the 18-wheelers och så här står det på webbsidan:

Bass player Buck Bundy has announced that he is leaving the band. Buck is one of the original members and has been a big part of the band since the start 7 years ago. Buck will make his last gig with the band at Gumboda Hed Country Festival in July. The 18 wheelers will keep on rollin’ and have already found a new bass player. Former Citizen Kane member Sam Terry is a cigarr smokin’ , whiskey drinkin’, cow tippin’ country boy who will make his first appearance with the band in Furuvik at the Scandinavian Country Fair in August.

Sam Terry, That’s me! :) Så nu är det bara att plocka fram tuggtobaken, skaffa hatt, scarf och boots i snakeskin, (eller ormskinn som det heter i intimare sammanhang) och spela in sig i en genre som man inte pysslat med så mycket tidigare. Är grymt peppad och det är ett otroligt kul gäng. Tror jag kommer att trivas till fullo. En av gitarristerna kände jag ju sen tidigare, men de andra är nya bekantskaper. Har blivit en hel del country-lyssning på sista tiden och även om man har hittat låtar man kanske inte hurrar över så finns det grymt många guldkorn. ;) Jag menar, finns det nån coolare låt än Eastbound and down från Nu blåser vi snuten? ;)

Får bara hoppas att de själva blir nöjda med sitt val av bassist och att det går bra på första spelningen i Furuvik i augusti. Fick ju förfrågan om att även spela på Gumboda Hed i mitten av juli, men eftersom vi väntar tillökning då så var det inget alternativ. Tur att den gamla bassisten hade möjlighet att ta den iaf. Har inte tänkt ställa till det så jag är i andra sidan sverige när vi går och väntar på nedkomst. ;)

Så, nu är det bara att köra hårt och se var detta bär. Är som sagt grymt peppad och det skall bli kul att komma igång igen. Ett par månader vila och man känner sig rätt ringrostig. Fingrarna får lätt skavsår när man inte spelat på ett tag. ;)


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *