Mysmorgon

Pappaledig som jag är onsdagar så blev det en otroligt lugn och mysig morgon. Lite smågrinigt var det just när Linda åkte på jobbet, men då gjorde jag frukost och en nöjd kille satt och lekte med smörgåsen ett bra tag. Mycket tveksam om det hamnade nåt i munnen dock. Pappa hann iaf läsa tidningen och dricka en balja kaffe under tiden. När vi väl plockat undan, som ju som vanligt kan ta ett tag eftersom inte en tvååring stressar direkt så tänkte jag att vi väl måste gå ut i det fina vädret. Plockade fram lite kläder och lade fram. Men si det skulle jag inte ha gjort. En något förbannad Jack tog tag i kläderna, kastade in dem i tvättstugan och stängde dörren. Sprang sen in i vardagsrummet och tjurade ett tag. Tyckte att han väl fick bestämma iaf detta så jag gjorde i ordning ett äpple och en flaska pro viva och satte igån Trazan och Banarne på DVDn… Direkt hoppade han upp i mitt knä och började mumsa. Och han satt så i över en timme, skrattandes, pekandes, sjungandes och pratandes tills allt var slut. Då tyckte han att det var dags för bus och lek. Men ut ville han minsann inte. Han skulle köra traktor, jaga pappa runt i huset, laga mat i hanns lilla kök, dansa lite och till sist kom dammsugarn fram. Efter städning så skulle det ju diskas. Efter att ha sållat en hel del med vatten och en pappa som knätorkade golvet så var det dags för mat.

Efter maten så plockade jag undan och sa att nu är det dags att sova… Då fick han bråttom… Han sprang iväg och hämtade sacco-säcken, en kudde och sen lade han sin stora nalle till rätta på den. Iväg igen och hämta filt och bädda in nallen. Och till slut en stor godnattkram till det håriga inbäddade djuret, säga godnatt, vinka och sen gå upp och sova.

Nu sover han gott och pappa har fått inviga balkongen med vårens första balkongpuff på cigarr. En Arturo Fuente Gran Reserva 8-5-8 fick det bli och här sitter jag nu på en vansinnigt varm balkong och svettas. Nöjd med livet på alla sätt och vis. Jag måste nog ha världens bästa familj. Jo så är det nog. Och jag är inte alls partisk. Nej då. :)

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *