Esoterica Tobacciana – Penzance

Äntligen blev det varmare, och snön avtog dessutom. -11 grader är helt ok och jag tog med mig Dito på en puffar-runda. Denna gång med en tobak som många verkar ha åsikter om. Vissa älskar den, och andra gör det inte. Om man börjar med doften så doftar den… MYCKET. Latakian är helt klart märkbar och det bådade gott när jag stoppade pipan. Tyvärr hade jag nog för bråttom. Skulle ha låtit tobaken torka en del för den var rejält fuktig. Det hade dock ingen negativ inverkan på smaken som i min smakpalett vad väldigt mild. Inte just smakmässigt men känslan i munnen. Smakar otroligt mycket och lämnar en extremt lång eftersmak. Hade stora problem att hålla den brinnande så jag gissar att nästa gång när tobaken fått torka lite så kommer det att vara perfekt…

Innehåller Virginia, Latakia, Oriental och Turkish och är en flaketobak. Väldigt lätt att smula sönder och lätt att förbereda. Skall bli mycket trevligt att prova denna fler gånger. Jag är inne i ett stim nu eftersom jag testat så många bra tobaker så sista tiden. ;)


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *