Cornell & Diehl – Billy Bud

Från tobaccoreviews.com:

A heavy Latakia blend with rough-cut burly and bright Virginia flake and a good amount of rough-cut Connecticut and Wisconsin maduro cigar leaf.

Denna lite smått snöiga kväll letade jag upp en tobak jag inte puffat på väldigt länge. Mest pga att jag har några få burkar på nedervåningen tillsammans med piporna och lite tillbehör. Den större delen tobak ligger ju i glasburkar i en garderob på övervåningen. Då blir det sällan att det byts ut. Men nu blev det iaf en riktigt god pipstopp med Billy Bud från Cornell & Diehl. Rekommenderar denna starkt. Hade helt glömt bort denna, men känner att den helt klart är en konkurrent till Presbyterian Mixture som har varit min favorit ett tag. Latakia, burley, virginia och lite cigarrtobak består denna av, och rekommenderas starkt. Inköpt i lösvikt från 4noggins.com.

‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾
Tillägg: Har nu efter ytterligare ett pipstopp insett att Billy Budd helt klart är min nya favorit. Otroligt god tobak. En sån där tobak som man inte vill ska ta slut. Och som man alltid puffar för hårt på slutet för att man tror att den skall ta sig igen när det egentligen inte finns något brännbart kvar i botten. ;) Tummen upp.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *