Nyårscigarr från 1966

Hoyo de Monterrey – Hoyo Du Roi -1966

Nyårscigarren fick bli en nyårsdagscigarr. Hade ju bestämt mig att det skulle bli en cigarr på nyårsafton, men varken vädret eller tiden stämde så det fick vara. Letade upp denna ensamma cigarr som gottat till sig i ett antal humidorer sen 1966. En gammal och vällagrad cigarr alltså.

Började lite skarpt med en del choklad och kaffetoner… Helt ok, men inte nåt exceptionellt tänkte jag. Men efter någon cm så öppnade den upp. Otroligt mycket smak, och även om pepprigheten fanns kvar så blev den väldigt mjuk och nästan lite gräddig. Nyslaget hö och en hel del andra smaker som såklart mina otränade smaklökar inte kunde sätta tungan på. En riktig höjdarcigarr måste jag erkänna. Iaf i smak. Den brann dock allt annat än optimalt. Slocknade i mitten och brann väldigt snett. Men med tanke på smaken så var det nåt man fick ta.
Mot mitten exploderade den i väldigt söta smaker. Emser var det som kom upp i mitt huvud först, och hängde med ända tills jag lät den slockna.

Kort sagt en riktigt god cigarr som väl aldrig kommer att få avnjutas igen eftersom denna var en raritet från 1966. Den har alltså legat till sig i 45 år. Köpte den vid ett erbjudande som Cigarr Center hade och det ångrar jag såklart inte.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *