Familjeparkering på ICA

Ja, jag VET att det inte är någon juridisk regel, det här med familjeparkeringar, men man blir ändå förbannad när folk utan barn ställer sig på dessa parkeringar. Trodde jag var ute på en tid då det skulle finnas gott om plats idag, men jag och Jack snurrade runt på parkeringen och det fanns en familjeparkering kvar. Jag blinkade för att köra in, men hade mötande trafik först som jag ju skulle släppa förbi. Då svänger den mötande bilen in framför mig och in på familjeparkeringen. Ut stiger en kvinna och går in. Karln sitter kvar i bilen på tomgång och tar upp en tidning och börjar läsa. Bara att vända och köra till närmaste lediga vanlika parkering och tråckla ut Jack för att sen gå in.

Man behöver ju inte vara kärnfysiker för att förstå vad skylten föreställer. Det är ju en service av ICA som satt upp dessa parkeringar för att underlätta för oss som har barn, barnvagnar och annat som skall kånkas med. Att inte folk kan acceptera det. Det är ju bara att inse att man väl har varit dum själv tidigare innan man hade barn INTE ställt sig på dessa parkeringar trots att de varit lediga.

Är inte ensam som upprör mig över detta. Hittade ett par andra ställen det skrivits om det. Bland annat bloggen Ventilera Mera och en artikel på Norran.se.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *