Symposion LE Laphroaig 1988

Kvällen till ära så blev det en whisky. Det är väldigt sällan jag tar mig en whisky hemma nu för tiden, men denna kvällen kände jag bara för någon god variant. Valet föll på en riktigt suverän sort. Symposion Limited Edition Laphroaig från 1988. Flaska nr 87 av 336 för att vara exakt. :)

En av de absolut bästa Laphroaig-sorterna jag testat, och känns ännu mer exklusiv i den träram som den levererades i istället för de vanliga papp-rören. Min absoluta Laphroaig-favorit hittills är en tappning av den oberoende buteljeraren Blackadder, Blackadder Laphroaig 1990 som jag köpte för ett par år sen. Problemet med den här typen av whisky är ju att man aldrig kommer att få smaka den igen eftersom de görs i så lite upplaga.

Menmen, Det är bara att leta sig fram till en ny flaska som kan vara aspirant på topplistan. ;) Det var faktiskt ett bra tag sen jag köpte en whiskyflaska nu. Ett tag köpte jag ju en i månaden för att bygga upp barskåpet. Då blev det så pass många flaskor att det inte rymdes i mitt barskåp längre. Det går inte fort, men nu börjar det faktiskt finnas plats för en och annan flaska till om jag vill. Det har gått lite fortare nu på slutet eftersom många flaskor haft så lite i botten så det bara räckt till ett litet glas. Så även med den här flaskan. Den tog slut efter ett litet glas och nu åker snyggaste paketeringen i papperskorgen. ;)


5 thoughts on “Symposion LE Laphroaig 1988”

  1. Hej!

    Fastnade vid ditt namn på ett av cigarrforumen på internet, och såg till min förvåning att du kommer från Skellefteå. Stämmer detta att du är bosatt i Skellefteå? Isf väldigt roligt, inte så ofta man hittar cigarr, samt whiskey, intresserade människor i denna lilla stad. Har varit oerhört intresserad av cigarrer sedan ett antal år tillbaka och ägnar många timmar åt detta i veckan (dock mindre under vintern).

    1. Ja, jag bor på moröbacke. Håller med, det är alldeles för få intresserade av Cigarrer och Pipa… Whisky finns det ju lite fler av dock. Är med i en whiskyklubb så det har blivit en hel del sorter testade. VI har provning en gång i månaden. Du är välkommen att hämnga med som gäst nån gång om du är intresserad. ;)

  2. Förresten, vart har du lyckats komma över denna åldring? Laphroaig är väl inte något som den vanlige människan förknippas med, men absolut den mest smakliga. Om du gillar även annat än rökig whiskey, och inte redan provat den, kan jag rekommendera The Glenlivet Nadurra. Blev faktiskt lite överraskad då jag allt för ofta finner mig själv köpa rökiga sorter.

    1. Denna beställde jag för några år sen via systembolagets beställningslista. Det var en av de flaskor jag beställde när jag köpte en flaska i månaden. Efter ett tag hade man gått igenom rätt många i beställningssortimentet, så då dök denna upp. Själva utformningen på paketeringen blev ju en överraskning, och så även smaken. ;) En hel del av de mer exklusiva sorterna jag har/har haft kommer från resorna till skottland eller beställningar vid whiskyprovningar eller via nätet.

  3. Har längtat efter något sådant som whiskeyprovning. Skulle vara riktigt roligt att vara med faktiskt. Säg till när det börjar vara dags!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *