Smuggla knark

Såg på TV igår dokumentären (SVT) om två unga tjejer som åkte fast för knarksmuggling. Farlig resa hette dokumentären och först trodde jag att det skulle handla om folk som blir inlurade i en sån situation. Man har ju hört talas om folk som fått knark planterat i sina väskor och sen åkt på långa fängelsestraff när de åkt fast trots att de var helt oskyldiga. När man sett dokumentären ett tag så får man ju veta att de mycket väl är medvetna om vad de skulle göra och att de själva valde att göra det. Då får de ju helt enkelt skylla sig själva. Visst, man tycker synd om dem på ett sätt när man ser hur de åkte in på 10 års fängelse i ett land som inte alls har samma standard och lagar som vi har här i sverige. Men å andra sidan så får de ju skylla sig själv. Att gå med på att smuggla knark är väl hur dumt som helst oavsett hur mycket det rör sig om.

Nu blev det lite mindre än tre år i fängelse för dem, vilket ju var väldigt tur för deras skull. Förhoppningsvis så avskräcker detta program folk att göra sånt, men jag hade iaf väldigt svårt att tycka synd om dem.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *