Strul

Nä alltså ibland blir inte dagarna som man tänkt sig. Igår så skulle jag göra en hyffsat enkel uppgradering av en server på Norran. Var där två timmar innan dom flesta dyker upp och allt var klart innan kl 8. En timme före beräknad tid. Men man ska ju inte ropa hej för snabbt. Det borde man ju ha lärt sig. Nya problem uppstod… Sen gjorde jag en förändring som jag hoppades skulle förbättra situationen. Då slutar allt fungera. Efter en timme eller nåt så upptäcker jag en bugg i operativsystemet som gjorde att ett lika-med-tecken hade letat sig in i ett par inställningsfält. När jag väl upptäckte det så kunde jag med en lättnad suck låta folk ansluta till servern igen. Nya problem… Fortsatt felsökning. Min kollega dök upp så att vi var tre som jobbade på problemet. Det hela sutade iaf i en riktigt strulig 12-timmars arbetsdag där felet fortfarande inte var löst innan jag tog mig hem. Jag var så grymt trött den sista timmen att jag höll på att somna där jag satt. Idag blir det nya ominstallationer och konfigureringar med förhoppning att allt ska börja fungera lite bättre.
Däremot var det ju en trevlig match på tv igår. AIK vann och kunde hålla nollan dessutom. Det behövdes. Vi gick ju om luleå. ;) Nu ska hundarna få sig en liten luftning och sen ska jag dra mig till jobbet för att fortsätta där jag slutade igår.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *