Elräkningar och mäklare.

Ja, det blev fel ändå när vi flyttade. Mäklaren sade ju till oss att de skulle anmäla flytt av elen till nya stället. Elräkningarna betalas ju i efterskott så vi reflekterade inte att vi fick en räkning på gamla lägenheten en månad efter att vi flyttat. Sen räknar man ju med att det ska komma nån sluträkning i november så den reflekterade vi inte över heller. Visst dåligt av oss, men när sen December räkningen kom så inser vi att nåt är fel. Ringde skekraft och fick reda på att det aldrig var anmält nån flytt. Det var ju bara anmält att vi flyttat in i huset.
Så kontentan av det hela är att vi betalt elräkningarna på lägenheten ända sen hon flyttade in. Dessutom blir vi ju tvungen att betala räkningen som skall betalas nu i månadsskiftet plus den som kommer i januari. Totalt runt 1500kr. Känns lite irriterande att det inte funkat som man förstått. Det är så mycket att hålla reda på när man skaffar hus och mycket av det som är väldigt kryptiskt.
Ska ta kontakt med hyresgästen och höra hur vi skal göra upp det hela så det blir så smidigt som möjligt.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *