Nyttig Sockerkaka

Tänkte dela med mig av receptet till en väldigt nyttig sockerkaka. Bara naturliga ingredienser, och den uppmärksamme ser direkt att sockerkakssmeten inte innehåller varesig mjölk eller smör. Nyttigt värre….
Ok, kanske inte är jättenyttig….. Ok, kanske rent utav onyttig… Eller kanske skulle skriva väldigt onyttig…. Men god. ;)

Ingredienser
3 Ägg
3,5 dl Socker
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 dl kokande vatten

Fyllning:
1 dl mjölk
150 g smör
4 msk vaniljsocker
2 msk strösocker

Florsocker till garnering

Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa en sockerkaksform.
Vispa ägg och socker vitt.
Rör i mjöl och bakpulver.
Fyll på med vattnet och vispa tll en jämn smet.
Fyll sockerkaksformen.
Sätt in i ugnen på 175 grader ganska långt ner i ugnen. Titta på kakan om den behöver täckas. Stick med en sticka för att se att den är klar.

Gör fyllningen.
Smält smör, häll i mjölk och strösocker och vaniljsocker vispa ca 1 minut när det kokar. Låt det svalna lite.
Dela kakan mitt i tu häll fyllning på båda bottnarna och lägg dem samman igen. Låt allt svalna en stund.

Florsockra över med sil innan servering.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *