Nikon D60

Pic 001
Ja, då har jag lyckats övertyga Linda att det finns ett antal fördelar med en systemkamera. Så det ser ut att bli en Nikon D60 med ett 18-50VRII-objektiv till henne. Liten och smidig kamera och enkel framför allt. Min är tydligen för stor och klumpig för att hon ska använda den. Och VR är ju dessutom nåt jag saknar en del på min egen D200. Nog för att jag är väldigt nöjd med mitt Tamron-objektiv, men ändå… ;) Det är ju en teknik som är bra och nåt jag inte har. ;)
Vore trevligt att ha ett smidigt allroundobjektiv också, med lite längre brännvidd. Är bra sugen på en Nikon 18-200VR. Tror det skulle vara rätt användbart som reseobjektiv osv. Som det är nu så orkar man ju inte ta med sig ett objektiv extra på 1,3kg eller vad nu mitt 70-200/2,8 väger. Flexibiliteten och det faktum att man skulle kunna använda det oftare skulle nog överväga nackdelarna många gånger. Eller så kanske man skulle vänta på ett superskarpt 16-300/1,2VRIII som väger 150 gram. Jo så får det nog bli. ;)


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *