Mer linuxprojekt och MacMini HTPC

Har satt igång med ytterligare ett projekt hemma igen. Väldigt likt mitt förra routerprojekt men med lite bättre hårdvara och snabbare uppkoppling. Det blev ett moderkort från Jetway med en extra gigabit-port och en passivt kyld VIA-processor på 1,2GHz. Utöver det så har jag en dual compact flash-läsare med två stycken CF-kort i som den bootar från. Sen har jag en 1TB-disk som sitter via sata och varvar upp vid behov. Helt tyst när inget tankas eller när ingen film streamas.

Vår MacMini har verkligen fungerat bra som mediacenter också. Plex som programvaran heter har ju sina små egenheter, men i det stora hela så är funktionaliteten helt super. Den har ju gigabit också så den kommer att snacka bra med nya routern. ;) Måste bara skaffa en till gigabitswitch.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *