Inget internet – ALLTELE

Ja, nu har vi inte haft nåt internet hemma sen i torsdags. Vi får se hur snabba dom är på att åtgärda felet. De hittade inget fel när jag ringde i fredags. De kunde se att jag hade en router inkopplad och allt såg tydligen helt ok ut. Däremot när jag testade lite närmare i helgen så kunde jag se att jag hade ca 60% packetloss när jag använde ping mot en server på nätet. Innebär alltså att jag bara får bråkdelen av de signaler som skall till mitt uttag. Vi får väl se om det är nåt utanför huset eller om det är min fiberconverter som är problemet. Vet inte riktigt hur det funkar nu när vi har hus…. Vi kanske äger även fiberconvertern, och då känns det som om det kan bli rätt dyrt. Vet inte vad en sån kan kosta men man klarar sig ju inte utan så man har ju inte mycket till val.
Sen är man ju alltid osäker på vad som är felet också. Man vill ju inte att det skall vara något felinställt eftersom man då får betala även för teknikern som skall komma ut. Nu har jag ju gjort så många tester att det omöjligt kan vara nåt inne i huset, förutom eventuellt fiberconvertern. Man är rätt handikappad utan internet. Svårt att ha jour som datortekniker till exempel. Eller svårt och svårt…. Blir väl en massa resor fram och tillbaka till norran kvällstid bara när man inte kan fjärrstyra nåt.

Vi får se hur lång tid det tar för Alltele att fixa detta. 1-3 dagar sa de igår när jag pratade med dem. Hoppas det stämmer. Är inte så sugen att ringa dit så ofta. Inte för att de är otrevliga eller så, jag har faktiskt blivit väldigt bra bemött när jag ringt, trots att man hör om motsatsen av så många… Däremot så har det varit minst 45min telefonkö varje gång jag ringt dit.

Och eftersom jag inte har nån uppkoppling så skickas detta ett antal timmar senare från jobbet. ;)


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *