Hatar alla sina barn???

Ok, kanske lite provocerande titel, men man blir lätt lite upprörd. Nu när vi är helt uppe i det här med att vänta på barn med allt vad det innebär så pratar man ju med väldigt många om det… Många har egna barn, och andra har det inte. Vissa jobbar som bilmekaniker och andra som barnmorskor och läkare…. Och så gott som alla, med vissa få undantag som det brukar vara, säger nåt i stil med:
– Jaså ni ska ha barn, vad roligt….. Men passa på och sov nu för sen kommer ni inte att få sova nåt alls…
– Oj, då var det slut med fritid för er del….
– Innan jag skaffade barn så tyckte jag att jag hade väldigt mycket att göra och inte tid med så mycket annat. Nu när jag har barn vet jag att det var rena semestern…..
– Ja nu kommer ni inte att ha tid för varandra längre…

Ja jag skulle kunna radda upp den ena klyshan efter den andra. Varför är det så att så gott som alla bara vill ta ifrån en den glädje man känner av att vänta barn? Vad förväntas av oss? Ska vi säga -Jaha, är det sååå jobbigt? Ja då skiter vi nog i det….
Bland kompisar osv kan det såklart vara en rätt rå ton med en hel del humor i och det kan man väl ta…. Men när man är på första föräldraträffen och flera av ovanstående citat dyker upp både från hon som höll i träffen och i den lilla videosnutt vi fick se så börjar man ju undra…. Klart som fan att folk som väntar barn VET att det kommer att bli jobbigt… Men alla vet också att det kommer att vara värt det och att det är det bästa som hänt i ens liv.

Varför kan inte folk bara glädjas utan att på nåt sätt försöka påtala alla problem som kan uppstå…???

Blä. Jag tror snart att jag slutar berätta det för folk och håller mig till att prata med min älskling om det istället. Hon tycker iaf som jag. ;)


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *