Arn och lite annat

Ja, jag måste erkänna att det har blivit en hel del annat gjort än att sitta och blogga. Lite synd kanske, men jag är ändå imponerad över mig själv efterssom jag hållit på med bloggandet i ett år nu. Satte upp första bloggservern i januari.

Hursomhelst så är julen över. Vi har det kanon i luleå, vilket inte var nåt oväntat. Vi har ätit gott och haft det väldigt trevligt. Lindas syster med karl och deras dotter Alva var ju såklart med… Det är inte utan att man blir lite sugen… Hur härlig som helst. Jag får några chanser att träna lite inför pappa-rollen. :)

Sen måste jag ju också skriva av mig lite om Arn, Tempelriddaren… Vi var på bio igår och jag hade faktiskt rätt stora förhoppningar för den filmen, men när man redan i första scenen märker att vissa personer är dubbade, eller iaf har väldigt dålig läpp-synk, och att det är fel på fel på fel som man upptäcker så tappar man förtroendet för filmen. Den kändes allt annat än äkta. Sen var den väldigt lång och seg. När det sen väl drog ihop sig för slutstrid så kändes det som att de inte hade tid utan var tvungen att göra nåt snabbt bara för att hinna innan filmen tog slut. Nej, av mig får den filmen ett bestämt “nja”… Finns mycket annat man kan lägga två och en halv timme av sitt liv på.

Ska väl passa på att lägga in lite bilder också från i jul.

 Dsc8640 Dsc8644 Dsc8646
 Dsc8647 Dsc8710 Dsc8723
 Dsc8728 Dsc8735 Dsc8755 Dsc8766
 Dsc8777 Dsc8846 Dsc8851 Dsc8874
Alva förstod rätt fort hur man skulle använda kameran också. Så hon tog några bilder själv också. ;)
Linuxprojektet fortsätter även när jag inte är hemma. Nu har jag satt upp så att jag kan ladda hem torrents remote. Programmet jag använder heter rtorrent och körs i consol-läge på min routerdator hemma med screen. Funkar kanon. Skönt att inte behöva tänka på att datorer skall vara igång när man tankar nåt.
Har dock fortfarande inte fått Remote Desktop att funka genom brandväggen fullt ut. Får jobba vidare på det.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *