Mac på nyhetsmorgon…

MacpcKul… Jag såg på morgonprogrammet där de pratade om vad man ska köpa för bärbar dator. Tre datorer låg på bordet. En ultraliten (10-12″) pc för runt 20000kr, en Macbook som ligger runt 10000kr. Och en stor spelmaskin för “en bit över 20000kr”… Är det värt att betala så mycket extra för den där stora datorn, ställde programledaren en fråga… Ja, om du prioriterar att kunna spela spel och kräver extrem grafikprestanda (där kan man ju hålla med) samt om du uppskattar snygg design så kan det ara värt att gå upp en bit.
Que? Menar han på allvar alltså att det är värt att skaffa en HP (eller vad det nu var för rymdskepp som stod på bordet) istället för en Mac pga att Mac inte har snygg design???  Vojne vojne….
Det var iofs kul att MacBook fanns med på bordet. Hade på ett sätt varit kul om de sagt att det var en mac också, men å andra sidan så är det ju ingen större skillnad idag. Köper man en Mac så kan man ju göra allt som man kan göra på en PC med Windows ändå…
Nej nu blir det


3 thoughts on “Mac på nyhetsmorgon…”

 1. Och köper du rätt PC kan du köra OS X på den. Big deal.
  Istället för att köpa en färdig mac eller Pc bygger jag ihop den själv. Då bygger jag en Pc, eftersom den är billigare i hårdvara. Sen gäller det att det är rätt komponenter. Helst ska det vara Intel om man ska köra OS X, men Amd fungerar med.

 2. Som jag skrev i svaret på din andra kommentar så är jag fullt medveten om att OSX går att köra på PC också.
  Jag ska ge det tipset till min mormor nästa gång hon frågar vad hon ska köpa för dator.
  Du bör ju köra OSX, för att det är ett bra mycket bättre operativsystem enligt mig, men för att spara pengar så går du in på de här webbsidorna och läser på vilken hårdvara du skall köpa, sen (eftersom hon inte vill bygga ihop den själv) så säger jag åt henne att ta med listan till närmaste datorbutik där hon kan köpa sin dator för nån tusenlapp lägre pris.
  När hon sen kommer hem så får hon börja med att gå över till nån granne för att kunna ladda hem en ISO av OSX86 som hon sen bränner på en skiva. Väl hemma igen så kan hon nu installera OSX86 på sin nya PC. Underbart enkelt.
  Om PCar började säljas med OSX förinstallerat på hårddisken så skulle det kanske kunna vara ett alternativ, men jag tror även du om du tänker efter, inser att detta inte är nån lösning för gemene man…
  Det är ju som att ge tipset: Ska du köpa en billig surfdator? Ahh, köp en XBox, dom får du skitbilligt på blocket. Sen laddar du hem en linuxdistribution och installerar. Fungerar det? Absolut! Praktiskt? Nää…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *