Köp en Mac och slipp problem.

Sådär. Då har man vaknat och rastat hundarna klart. Nu ska man bara göra sig i ordning. Raka huvudet, mumma upp sig, polera flinten osv.
Igår fixade jag till mormors dator, det blev bra till slut. Men det är helt otroligt att det ska behöva vara så mycke problem med windows. Datorn hade jag redan installerat om sen tidigare. Det som var kvar var att installera ett trådlöst nätverkskort, installera virusprogram och ställa in så att hon hittar de vanligaste prylarna hon brukar använda. 4! timmar tog det. Det kan inte hjälpas, hade det varit en Mac så hade jag kunnat sitta och fika i 3,5tim. Jag har sysslat med PC i 16 år och jobbat som PC-tekniker i 6 år, så jag anser mig inte vara nån nybörjare direkt även om jag såklart inte anser att jag kan allt. Då ska man inte behöva stöta på problem efter problem på vanliga rutininstallationer. Nu har jag jobbat med Mac i 2 år, och jag löser samma typ av problem (om de nu väl mot förmodan skulle uppstå) både snabbare och enklare än om jag hade kört windows.
Jag är hyffsat glad att Linda nu skall byta till Mac. Inte för att Windows-datorer inte fungerar alls, men jag är glad att jag slipper röra skiten. För när det väl blir problem (för det blir det) blir det jag som får fixa det.

Nej nu ska jag sluta ösa galla på Windows. Eller, det ska man aldrig sluta med iofs, men jag ska göra mig i ordning istället och gå iväg till min arbetsplats som består av så gott som uteslutande Mac.


9 thoughts on “Köp en Mac och slipp problem.”

 1. Det är ju operativsystemet du vill byta till. OS X fungerar till PC med. Om du har rätt hårdvara d.v.s.
  Googla på OSX86 och du kommer finna det.

 2. Är mycket väl medveten att det finns hack för att köra OSX på en PC. Javisst, det funkar rätt bra, med just rätt hårdvara som du skriver. Men sen kommer uppdateringar osv… Nej jag ser inte det som ett alternativ till konsumentdatorer. Visst, för en som vill sitta och hacka och läsa en massa om hårdvaran är OSX på PC ett bra mycket bättre alternativ än Windows. Jag vill ha en dator som fungerar utan problem. Om det innebär att jag skall bygga en PC (vilket jag jobbat med i ett bra antal år) testa ut och läsa på exakt vilken hårdvara som fungerar bra med OSX för att sen testa, installera, leta patchar osv , så föredrar jag en Mac. Du vet, OSX ligger förinstallerat på HDn. Man kan faktiskt bara slå på datorn och använda den. (Ok, sarkasm för den som inte förstod det. ;)

 3. Jag tror inte heller att det är ett alternativ till konsumenter då det är förbjudet.
  Litet sunkigt att det inte går att uppdatera själva OS:et heller, men det beror nog mest på att jag har en AMD-processor.
  http://wiki.osx86project.org/ säger allt om hur man ska göra och vilken hårdvara som testats. Jag hade tur som hade rätt hårdvara från början. Endast en drivrutin till nätverket som skulle hämtas.
  Personligen tycker jag det är ett bra sätt om man kört Windows i hela sitt liv att kunna testa såhär istället för att köpa en mac utan att veta vad man får. Litet väl flashigt för min smak, men skönt att slippa windows register.

 4. Jo jag har som sagt testat, och jag (som har alldeles för många datorer för mitt eget bästa… ;) hade en dator som fungerade hjälpligt, alla andra stannade under installationen med hängningar och dylikt till följd. Var doch med när min polare satte upp en server med OSX på PC och den tuffar och går hur bra som helst. Han köpte dock nytt moderkort och provade ut 3st grafikkort innan han fick det att lira. När det väl var igång så måste jag ju säga att jag var väldigt imponerad över att det fungerade.Däremot så var det hela tiden en kamp när det gällde uppdateringar. En felaktig uppdatering och det var till att installera om allt igen. ;) Ska bli kul att se Leopard när det släpps nu på fredag och se hur länge det tar innan det kommer till PC-plattformen…

 5. Det borde inte ta allt för lång tid eftersom betaversioner redan har blivit crackade.
  Väntar själv på att få en riktig hårddisk att testa på. Har en IDE för tillfället, och jag tror den drar ner hela OS X systemet ordentligt.

 6. Sitter ju på en 1,5GHz G4 så jag hoppas ju att den orkar med iaf. G5an borde klara det galant, men där väntar jag på serverversionen. Finns OSX Server knäckt till PC ?

 7. Har köpt en Mac och vips så har jag inga problem längre, endast några kusliga minnen från pc tiden som spökar :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *