Jag tror inte på gud.

Nej jag tror inte på gud. Fick frågan igen pga mitt tidigare inlägg. Jag har absolut inte nåt emot den kristna tron, eller nån annan tro för den delen. Så länge man mår bra av det så är det helt ok. Men när det kommer till att försöka pracka på andra (mig) sin egen tro utan att man har bett om det tycker jag inte om. Sen att man så ofta ser folk som lägger upp hela sitt liv på en bok. Det handlar helt plötsligt inte om att leva i nuet och bara ha det så bra som möjligt utan man skall tydligen leva för att dö. Man ser ungdomar som har självmordstankar för att de inte anser sig vara lika goda som jesus, andra skriver spaltmeter med olika citat från bibeln och tror på fullaste allvar att de kommit på sin tro själv. Att de sen har två föräldrar som är kristna och som har skjutsat sina barn till söndagsskolan hela livet skall alltså inte alls ha haft nån inverkan. Nej jag tycker det ofta lutar mer åt hjärntvätt än en hälsosam tro.


5 thoughts on “Jag tror inte på gud.”

  1. Trots att jag är konverterad muslim sedan ganska många år tillbaka, så måste jag hålla med dig. Jag blir livrädd för människor som presenterar sig just som “troende”. Oavsett religion. Dels tycker jag att tro är en väldigt privat sak. Men jag har alltid haft svårt för missionerandet från en del religioner.

    I min värld, måste tro bygga på kärlek och tillit. Inte på hat eller nedvärdernaden. Det måste bygga på positivitet och inte negativitet.

    Det måste kännas bra inom mig och inte som en börda. All form av fanatism gör mig rädd och gör att jag har svårt att finna personerna trovärdiga.

  2. Ja, det är en privat sak. Jag har många kristna vänner. Och jag accepterar dem och sin tro till fullo. Alla skall få tro på vad de vill. Men religionerna har för mycket negativt med sig för att jag skall tycka det är enbart bra. Som du säger, fanatism gör en rädd. Det är alldeles för många som övergår från hälsosamt troende till fanatiska missionärer som till varje pris skall omvända en icke troende.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *