Skellefteå, Junibackens Pizzeria

Jag vet inte, jag kan ha fel, men jag anser att en pizzeria som har öppet till kl 20.00 bör ha öppet, och att de bör vara villiga att sälja pizzor, ända tills klockan har slagit 20.00.
Blev bara lite sne nu när vi var förbi Junibackens Pizzeria på Morö Backe här i Skellefteå. Klockan var 19.54 när vi kom in på pizzerian. Ok, jag vet att det är i senaste laget men vi skyndade oss för att hinna.
-Nej vi har stängt, sa pizzabagaren medan hans kollega satt och läste en tidning.
-Har ni inte öppet till 20.00, frågade jag då.
-Ja, svarade han.
-Men klockan är ju fem minuter i, sa jag då lätt förbryllad.
-Nej jag går efter den där klockan, sa han och pekade på väggen.
Jag kollade på den klockan och den stod på 19.57.

Rätta mig om jag har fel, men nog känns det som att en så liten pizzeria som Junibacken bör vara mer rädd om sina kunder. Jag kan bara inte tro att den går så bra att de inte behöver bry sig om kunderna alls. Stänger man av ugnen 19.45 så måste man väl säga att man stänger 19.45 också? Har varit med om det tidigare då jag var dit kvart i åtta. Då hade han stängt av ugnen, men han gjorde en pizza på eftervärmen så det löste sig den gången.

Ja slutsumman av det hela var att Junibackens Pizzeria blev av med två kunder, och vi åkte på Tre Kronor istället. Mycket nöjd med både service, bemötande och väldigt god pizza där iaf. Visst, jag kanske är grinig av mig, men nu har jag iaf bloggat av mig. ;)


19 thoughts on “Skellefteå, Junibackens Pizzeria”

 1. Junibacken är den utan tvekan godaste pizzerian i Skellefteå just nu. Att bli upprörd över att du kommer bara minuter före stängning och tro att det ska gå bra att beställa är ju helt idiotiskt.
  Tänk dig in i en situation där de kanske inte varit mkt kunder senaste ~timmen före stängning så är de ganska självklart att han stäner av ugnen en aning tidigare, sen att slå på den och återfå gräddnings värme tar ett jävla bra tag.
  Komplett idiotiskt av dig, tyvär men sannigen är hård.

 2. Goda pizzor ja… Var går gränsen för att det ska vara öppet då? När blir ugnen för kall för att grädda i? Vi åkte dit i enkom för att köpa deras pizza, men vi blev motade i dörren…. Om de inte haft många kunder på slutet så borde de vara ännu mer mån om att få sälja pizzor till de som kommer dit… Det är precis som med ICA isf…. Ska de stänga kassorna tjugo minuter innan stängning och säga att folk får komma tillbaka tidigare en annan dag bara för att kassorna och alla andra bestyr ska vara klara när klockan slår prick? Idiotisk av mig? Knappast, men för mig känns det mer idiotiskt att bli upprörd över ett sånt här blogginlägg istället. Tyvärr, men du har fel. Sanningen ÄR hård.

 3. Håller med foppe..har varit dit ett antal gånger ( då jag bor i närheten ) och de håller inte tiderna,,Med tanke på pizzerians placering på världskartan så borde de vara mer måna om sina kunder.. Slå av ugnen då dörren är låst kan väl inte vara så svårt..De kan ju ändå inte göra någon pizza utan den så!

  Sen vem som har stans godaste pizza är då fan inte junibacken!!!
  Prova pizzorna på Viking..som att ställa en Fiat punto och en Dodge viper på strippen..alltså en enorm skillnad..

 4. Trevligt med lite medhåll. :) Jag är ju en sucker för mycke ost på pizza och då ligger absolut Junibacken i det övre skiktet… Men nu blir det iaf Viking eller Tre kronor för min del. De har då absolut inte sämre pizzor. Kan förresten rekommendera Restaurang Viking mitt inne i stan också. Kanonbra mat… Gissar att de kör samma pizzor där som på den gamla pizzerian också, vilket ju borgar för succe. ;).

 5. sug min k*censur* alla svenskar Junibacken är bäst.
  Om ni jobbar i en pizzeria förstår ni hur det känns som invandrare att baka pizzor till svenskar vi är inte era slavar vi har höjt och stabiliserat eran ekonomi, ska ni behandla oss som hundar? ni är vad 9 miljoner vi är 100 miljoner så ni är bara en liten del av världen med eran fattiga mat kultur som “Blöta” ?? hallå blött bröd med kött???

  Anm: Att använda sig av könsord får dig inte att verka mer seriös. Har censurerat. /Fredrik

 6. Man blir inte tagen på ett speciellt seriöst sätt om man börjar ett inlägg med könsord.

  Hursomhelst så har detta ALDRIG varit en fråga om rasism som du får det att låta. Jag hade blivit lika irriterad om jag varit på Harrys hamburgerhak… Du låter väldigt bitter och uppmanar svenskar att ha könsumgänge med dig pga ett inlägg om att jag tyckte att en pizzeria stängde för tidigt. Vad hade du skrivit om det var ett svenskt ställe jag hade kritiserat? Nej då hade du inte kommenterat det alls.

  Som jag skrev tidigare, kom med ett exempel på en annan butik/matställe som låser dörrarna innan stängningsdags bara för att man vill gå hem tidigare. Ica? Max? Frasses? Åhlens?

  Man hör så mycket snack om att vi svenskar är rasistiska osv, men vad är då inte du? Jag kan inte se det på nåt annat sätt än att du klankar ner på oss för att vi ursprungligen kommer från sverige. Dra alla svenskar över en kam osv…

  Se folk som människor istället. Att göra en fråga som aldrig varit inne på linjen om rasism till ett hatinlägg med könsord, bli behandlad som hundar, snacka ila om svensk tradition, och sen det här snacket om att ni var 10ggr fler än oss svenskar? Vad var det för nåt. Förstår inte sammanhanget.

  Nej. Har man öppet så har man. Kassorna på ICA slås av efter stängningsdags, så även pizzaugnar och annat.

  Otroligt kul med kommentarer. Detta kommer att läsas av rätt många nu har jag upptäckt. Har fyrdubblat min sökstatistik enligt google analytics, Och förstaplatsen på sökord innehas fortfarande växelvis at Junibackens pizzeria och Jörnkängan. ;)

 7. Hihi jag älskar att läsa kommentarerna här. Jag kan inte utala mig om huruvida Junibacken håller sina öppetider eller inte men visst är det fanastiskt hur en disskusion lätt kan utvecklas till en ny. Allting börjar med ett inlägg om att Junibackens pizzeria stängde av pizzaugnen i förtid och nekade kunden en pizza. Sen kommer rankningen av vilken pizzeria som har bäst pizza och till slut rasistiska påhopp och könsord. Jag förstår inte sammanhanget men blir road av utvecklingen. Jag vill fortsätta denna utveckling och fråga “Definition” en sak.
  Måste man jobba i en pizzeria för att förstå en pizzabagare med invandrarbakgrund? Betyder det att en infödd svensk som bakar pizza förstår en invandrares situation bättre än en annan invandrare med liknande historia men som dock jobbar på Ica. Jag har alltid trott att förståelse föds ur en bra fungerande tvåvägs kommunikation baserat på respekt och ödmjukhet inför den andras berättelse. Men jag kan ju lika gärna ha fel men sen har jag ju aldrig jobbat på en pizzeria heller.

 8. Ofta är det tyvärr så att pizzeriorna i stan måste stänga på utsatt tid. Min sambo har jobbat på pizzeria och varje kväll som någon beställde sent så fick han ju jobba över eftersom det är lite jobb med kassor och städning efter. Detta får de ingen lön för så jag kan förstå att man vill stänga liiiiite före.
  Kolletivavtal och hotell och restaurang ni vet.
  Nu säger jag inte att det är så på junibacken eftersom det är ett familjeföretag, men många andra har det så tyvärr.

 9. Olyckligt helt klart att du inte fick någon pizza när klockan inte hade nått 20 men å andra sidan får man tänka efter lite, bör man gå och beställa en pizza några minuter före stängningsdags?

  Borde man istället inte se till att vara i god tid liksom man inte springer in på Ica Maxi 2 minuter före de stänger och förmodligen stoppar väktaren dig och säger att det är för sent.

  Visst har det också hänt mig att jag ringt och ska beställa pizza runt 12-snåret en bakis söndag och att de inte svarat i telefonen förrän runt 12:20 – något som jag tycker man ska ta mer kritik mot men likafullt, livet står ju inte och faller över en pizza.

  F.ö. så håller jag Junibackens pizzor högst i stan, inte bara för att de över lag håller bra kvalitet men också för att de har mer ovanliga ingredienser jämfört med andra “tråkiga” pizzerior. Bonus att man skattar sig lycklig som bor ett stenkast ifrån, eller är det en förbannelse?

 10. Eph: Tyvärr har du fel. Två minuter innan stängningsdags så stoppar inte en väktare dig på Ica Maxi. Stängningsdags är inte när kassorna skall vara räknade och allt bortstädat. Stängningsdags är när man inte släpper in kunder längre.
  Jag är väl medveten om att det är irriterande när någon kommer in just innan stängningsdags. Jag har jobbat i butik själv. Men det är sånt man får ta. Själv så försöker jag ju vara i god tid, men är man inte det så ska man inte behöva vända vid dörren.
  Nu har jag ju själv flyttat till moröbacke, men pga att det finns andra pizzerior, som dessutom enligt mig håller högre kvalitet så kommer jag att gynna dessa istället. En liten pizzeria som Junibacken borde dessutom vara bra mycket mer rädd om kunderna än så.

 11. Okej okej okej…..! Först och främst måste jag bara säga att jag kom in på den här tråden genom en google sökning på om hur länge JUNIBACKEN (tro det eller ej Foppe eller fredrik dernebo:S) har öppet!

  Jag pluggar på campus och kommer egentligen från sthlm och måste säga att kvalitén på snabbmaten (pizza, kebab, sushi) här i skellefteå är nog den sämsta någonsin genom tiderna. Däremot så var jag och åt en pizza på junibacken i söndags och den var faktiskt helt okej, till skillnad från tex viking som “foppe” nämner där kebab pizzan bestod av allt annat en kebab och vitlökssås. Tjockleken på pizzan från viking går att jämföra med en fralla och formen på pizzan gör den bara mer avskyvärd.
  Hur som helst av alla ställen jag har ätit på här i skellefte så smakar pizzan bäst på junibacken och utbudet av olika sorter fanns det också mest av!
  Sen att foppe jämför en pizzeria med en livsmedelsaffär som ICA är ju ett gott tecken på att denne man är hyfsat IQ befriad. Affärer som tex ICA eller Coop (där jag själv har extrajobbat) stänger inte tidigare för att en stägning av en kassa tar cirka 5 min medans en stängning av en pizzeria kan ta cirka 30-40 min beroende på hur pass nogrann man är!

  Kontentan av det hela är!
  När du ska köpa en pizza kom tidigare, jag tror inte att du själv hade uppskattat att få dra igång allt på en sliten lördag kväll bara för att en person ska ha en pizza!
  Om man ska ha snabbmat här i skellefte så är det enda hyffsade man kan äta här hamburgare, då menar jag inte frasses utan Krysset och max. Det är det enda som duger!!!!

 12. Ok, trodde inte folk var in på denna tråden längre, men den upprör tydligen fortfarande. :)

  Kalla mig IQ-befriad eller nåt annat om du vill, men om du kan läsa och förstå det du läser så kanske du upptäcker att det inte var jag som tog upp exemplet med ICA.

  Sen vad du tycker om för mat är hyfsat irrelevant i sammanhanget. Då pratar vi smak som är väldigt individuellt och inte service. Håller med om sushi, max och krysset dock. Den sushi vi har är knappt värd att nämna, men dock den enda sushin som finns här, om man inte ska göra den själv.
  Sen har jag aldrig sagt att de har dålig mat på junibackens pizzeria. Det fanns ju en anledning till att jag körde över halva stan för att köpa pizza just hos dom. Knappast för att jag tyckte att den var dålig.

  Och din personliga åsikt om smaken på Vikings pizzor (som nog är den pizzeria som är mest känd och mest omtyckt här i skellefteå) får tala för sig själv.

 13. Oj, hittade denna tråden efter att jag sökt efter Junibackens pizzeria, måste skriva av mig lite även om det inte direkt har något med ditt inlägg att göra, men de irriterade mig ganska rejält i helgen…

  Man bör inte lita på att de kör ut pizzeriorna trots att de erbjuder detta, vi hade beställt 4 pizzor av dem och de meddelade att de skulle levereras klockan 19:30. När klockan var 20:00 och de fortfarande inte hade kommit så ringde vi och frågade vars de var, och får till svar att de inte haft tid att köra ut så de lät bli att göra pizzorna, och att de nu hade stängt och inte kunde göra pizzorna längre…

  Visst, jag kan förstå att man inte alltid hinner köra ut om man är en liten restaurang, men då kan man väl i alla fall ringa och meddela kunderna det istället för låta oss sitta hungriga och vänta, så nu har de förlorat 4 kunder till kan jag lova.

  Och jag håller även med dig, skriver man att man har öppet till 20:00 så är det 20:00 som gäller, jobbar man på en restaurang så får man vara beredd på att vara lite serviceinriktad, även om det innebär att man får jobba en kvart extra…

  1. Ja ditt inlägg behövs knappast kommenteras. Jag hade blivit rätt irriterad iaf.

   Också intressant hur ett så gammalt inlägg fortfarande hittas av folk på nätet. :) Bättre lycka nästa gång du beställer pizza. ;)

 14. Hå hå ja ja, att det kan bli så mycket tjafs om en pizzerias öppettider,kan nämna till er som är intresserad några skriver att dem borde vara mera mån om sina kunder, varför det? det är ju inte pizzorna dem lever på utan på “mjölförsäljningen” detta är fakta! pizzaförsäljningen är bara en front, har bekant som är insatt i myndigheternas inre spaning på narkotika marknaden i denna stad.
  oj oj oj nu blir det nog fart igen på inläggen

 15. Hej!
  Nu har det gått 3 år sedan tråden startade så jag tänkte lägga en kommentar och hålla den vid liv :P.
  Jag har läst samtliga kommentarer och håller med er alla om att det är fel att stänga 5 min innan… Kunden har alltid rätt! Jag vet pizzerior som har låtit kunder äta där när de kommit 5 min innan. Det kallar jag service!
  Annars tycker jag att ni borde pröva på Moröbacke pizzerias pizzor (i centrum). Riktigt stora och goda, blev glatt överraskad.

  Ha d’!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *